Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

2014. Brno – Top10 SBK si victorie Rookies1000

13.07.2014

Dupa cum se anunta, etapa 4 Dunlop Romanian Superbike desfasurata pe celebrul circuit ceh de langa Brno, a fost una din cele mai disputate din actualul sezon. Intinzandu-se pe parcursul a 5 zile, atipic pentru o etapa RoSBK, pilotii romani au avut de infruntat un numar foarte mare de piloti straini, cursele claselor SBK si SSP fiind puternic afectate de intercalarea acestora intre concurentii RoSBK. Cu toate acestea, ritmul a fost unul foarte ridicat, timpii pe tur coborand foarte mult fata de sezoanele precedente.

Team33Cluj s-a deplasat la Brno doar cu 2 piloti, Razvan si Alex urmand sa reprezinte cat mai bine cu putinta echipa clujeana. Alex a bifat o noua victorie la clasa Rookies1000, ajungand la 100 de puncte in clasamentul general al clasei. Prin acest rezultat, titlul de campion este tot mai aproape, cu atat mai mult cu cat urmatorul clasat in ierarhia generala nu a luat startul la Brno. Scapat de presiunea competitiei destinate debutantilor, Alex a participat si in cadrul calificarilor si cursei clasei regine, SBK, unde alaturi de Razvan a incercat sa adune cat mai multe puncte in clasamentul echipelor. Reusind o calificare foarte buna, Alex a avut un start excelent in cursa SBK, doar ca o cazatura din calificarile de sambata nu i-a permis sa evolueze la potential maxim, fiind pe rand depasit de pilotii mai experimentati ai clasei. Cu toate acestea, acumularea experientei alaturi de cei mai buni piloti romani, precum si locul 10 ocupat la final, sunt un rezultat foarte bun pentru a doua participare la “clasa mare”.

Razvan a avut si el parte de emotii in calificarile SBK, ambreiajul motocicletei dand semne de oboseala si nepermitandu-i sa evolueze asa cum si-ar fi dorit. In cursa, Razvan a avut un start foarte bun, dar a fost incomodat de cativa piloti straini care au ratat startul, ajungand sa intre ultimul in primul viraj. Cu toate acestea, pe parcursul celor 9 tururi a recuperat loc dupa loc, ajungand pe pozitia 6, chiar in fata mentorului echipei, Zsigmond Zoltan. Desi a mers la potential maxim, problemele de ambreiaj precum si lipsa de experienta fata de mai experimentatul Zoli, l-au facut pe Razvan sa cedeze pozitia 6 cu doar cateva viraje inainte de finish, terminand cursa pe pozitia a 7-a.

Desi rezultatele nu sunt spectaculoase, pilotii Team33Cluj au demonstrat ca pot produce surprize prin timpii pe tur foarte buni si prin constanta lor, dar mai au nevoie de Km de cursa pentru a acumula mai multa experienta in conditii de presiune maxima. Urmatoarea etapa Dunlop RoSBK 2014 se va disputa tot in Cehia, pe circuitul de langa Most, in perioada 2-3 august. Ramaneti aproape de forumul oficial al echipei pentru a afla toate detaliile despre evolutia noastra.