Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

2014. Hungaroring – Alex CAMPION Rookies1000

25.08.2014

Etapa 6 a Dunlop Romanian Superbike s-a desfasurat in 22-24 august pe circuitul “de casa” al Team33Cluj, Hungaroring. Avand parte de o vreme perfecta pe tot parcursul weekend-ului, pilotii au putut sa-si etaleze calitatile la potential maxim, singurul impediment fiind numarul mare de piloti straini prezenti pe circuit alaturi de concurentii RoSBK. Team33Cluj s-a deplasat la Budapesta in formula completa, toti cei 3 piloti ai echipei fiind apti pentru aceasta etapa.  Noutatea era reprezentata de prezenta lui Victor alaturi de noua motocicleta, Kawasaki ZX6R 2014, cu care a participat in configuratie 95% stock, motiv pentru care pretentiile la un rezultat foarte bun nu erau prea mari.

In urma antrenamentelor de vineri si sambata, precum si a celor doua sesiuni de calificare, timpii pe tur obtinuti de pilotii romani au fost destul de buni si foarte apropiati intre concurentii directi. Razvan a reusit sa coboare pana la 2:02.0 pe tur, in timp ce Alex era penalizat de anvelopele Dunlop GP Racer, obligatorii in clasa Rookies, ajungand la 2:03. Surpriza a venit din partea lui Victor care a reusit sa-si doboare cu 3 secunde best lap-ul realizat cu doua sezoane in urma pe Suzuki GSXR 1.000, coborand pana la 2:07.1. In aceste conditii, startul in cursele de duminica era asigurat, iar pilotii echipei aveau sanse reale la rezultate foarte bune.

Cursele SBK si SSP au fost comasate intr-o cursa comuna, pilotii romani fiind din pacate completati si de catre piloti straini. Acest lucru a condus la impiedicarea unor piloti romani de a se lupta direct cu concurentii lor din campionat. Cu toate acestea, cursa a fost spectaculoase, cu multe schimbari de situatie si, din pacate, nefericita pentru unii piloti. Razvan a avut un start foarte bun, fiind clasat in primii 5 pe parcursul primelor tururi. Apoi, a fost depasit consecutiv de urmaritori, terminand pe pozitia 8 la clasa SBK. Victor, participand in aceeasi cursa cu Razvan, doar ca la clasa SSP 600, si-a pastrat pozitia 8 obtinuta in calificari, obtinand astfel primele puncte cu noua motocicleta.

Alex a avut primele emotii in cadrul clasei Rookies1000, reusind “performanta” de a termina cursa pe locul secund, pentru prima data in acest sezon plin de victorii. Cu toate acestea, punctele acumulate pana in prezent ii confera lui Alex titlul de CAMPION Rookies1000 2014 cu doua etape (etapa dubla) inainte de finalul sezonului, urmaritorii sai neputand matematic sa-l mai ajunga in ierarhia generala.

Cu acest rezultat foarte bun, propus inca de la inceputul sezonului, Team33Cluj este prima echipa din RoSBK care reuseste performanta de a-si adjudeca titlul de campion Rookies1000 pentru a doua oara consecutiv, Alex fiind al doilea pilot al echipei care reuseste sa-si treaca in palmares acest titlu. Desi targetul principal al acestui sezon a fost atins, echipa se va concentra asupra rezultatelor lui Razvan si Victor, care si-au propus terminarea sezonului competitional in top5 SBK 1.000, respectiv top10 SSP 600. Urmeaza ultima deplasare a acestui an, o etapa dubla (doua curse) ce se anunta a se desfasura in premiera pe un circuit din Romania, la Adancata, langa Bucuresti. Inca nu este confirmata aceasta etapa, dar organizatorii RoSBK doresc foarte mult sa fie finalizat acest circuit in vederea disputarii primei curse de motociclism viteza pe circuit, din Romania…

Va asteptam alaturi de Team33Cluj pe forumul oficial, unde veti afla parerile pilotilor si ultimele noutati legate de campionatul RoSBK.