Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

2014. Ultima etapa… dar prima in Romania

7.10.2014

Sezonul 2014 al Dunlop Romanian Superbike si-a disputat ultimul act, pe pamant romanesc, prima data dupa 7 sezoane competitionale. Noul circuit de viteza, MotorPark Romania de la Adancata,  a gazduit etapele 7 si 8 desfasurate sub forma unei etape duble in weekend-ul 3-5 octombrie. Din dorinta de a incheia sezonul cu o premiera in Romania, organizatorii RoSBK au facut mari eforturi pentru a putea utiliza circuitul de la Adancata in conditii cat mai bune. Cu toate acestea, infrastructura nu a fost finalizata iar acest lucru s-a resimtit in randul concurentilor. Pista, aflata momentan intr-o forma provizorie de doar 3.300 m lungime, a fost o surpriza placuta pentru piloti, desenul ei fiind unul foarte tehnic si solicitant. Speranta tuturor este ca, acest prim pas spre normalitate in motorsportul romanesc, sa fie continuat in anii ce urmeaza si sa se transforme intr-un complex sportiv competitiv ce poate concura cu orice circuit de viteza din tarile europene.

Team33Cluj a acceptat provocarea de a testa noua pista si de a incheia sezonul alaturi de cei mai multi spectatori romani de pana acuma… Astfel, Razvan, Alex si Victor au facut deplasarea la Adancata, langa Bucuresti, fara presiunea rezultatelor, jocurile fiind in mare parte incheiate de la etapa precedenta. Cu titlul de campion Rookies1000 in buzunar inca de la Hungaroring, Alex a facut trecerea de la clasa debutantilor catre clasa regina, SBK, participand atat la cele 2 curse Rookies1000 cat si la cele 2 curse SBK. Cu toate ca a fost un efort fizic urias, Alex a reusit sa incheie onorabil cursele clasei mari, reusind si cate un podium la fiecare cursa Rookies. Din pacate, victoria cu care isi dorea sa incheie sezonul petrecut la clasa debutantilor nu a venit, acest lucru demonstrand insa cat de puternica si disputata a fost aceasta clasa in 2014.

Razvan a avut o evolutie foarte buna pe MotorPark Romania, tinand cont si de materialul de concurs depasit fata de concurenta directa. Chiar si in aceste conditii, conditia fizica foarte buna si determinarea lui Razvan l-au facut sa incheie ambele curse SBK in Top10, asigurandu-i la final o foarte buna pozitie 6 in clasamentul general al sezonului. Tot la aceasta ultima etapa, Razvan si-a anuntat si intentia de a-si schimba motocicleta pentru sezonul viitor, alegerea facuta fiind fosta motocicleta a lui Zsigmond Zoltan, un Kawasaki ZX-10R 2012.

Dupa un sezon de revenire in care s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice si logistice, Victor a reusit sa se prezinte la Adancata cu noul motor, Kawasaki ZX-6R, pregatit pentru competitii, fapt ce s-a transformat intr-o evolutie destul de buna pe circuit. Cele 2 curse SSP 600 programate duminica au fost terminate de catre Victor pe pozitiile 8, respectiv 6, aducand astfel o escaladare in clasamentului general pana pe pozitia 7. Avand in vedere prezenta la doar 5 din cele 8 etape disputate in 2014, rezultatul lui Victor poate fi considerat unul bun, incurajandu-l sa pregateasca sezonul 2015 cu maxima incredere.

Echipa a fost insotita si la aceasta ultima etapa de catre Radu Morar, mecanicul care a insotit pilotii intreg sezonul si fara de care rezultatele lor nu ar fi fost posibile. De asemenea, multumirile se indreapta catre toti sponsorii, partenerii tehnici si sustinatorii echipei, cei care au facut posibila participarea Team33Cluj la cel mai inalt nivel competitional din Romania in 2014. Pentru sezonul viitor vor fi pregatite noi surprize ce vor fi dezvaluite doar aici.

Va multumim si va asteptam sa ramaneti alaturi de noi si in 2015!