Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

2015. Etapa romaneasca dificila

31.08.2015

 

Etapa a cincea a RoSBK 2015 pentru clasele SBK si SSP, respectiv a sasea pentru clasele de Rookies s-a desfasurat pe singurul circuit de viteza din tara noastra, MotorPark Romania (MPR) – Adancata. Fiind inca in proces de extindere si imbunatatire a conditiilor, circuitul romanesc a oferit celor peste 75 de piloti prezenti la start conditii dificile de concurs datorita pistei destul de denivelate si lipsei zonelor de degajare corespunzatoare. Pe langa conditiile de pista, vremea a jucat un rol decisiv la aceasta etapa, temperaturile de peste 35 grade la umbra cantarind greu in evolutia sportivilor.

Team33Cluj a ajuns la Adancata doar cu 3 piloti, George Cibu fiind obligat sa renunte la participare in ultimul moment, din motive personale. Astfel, Razvan, Alex si Victor au concurat la clasele SBK si SSP, avand de infruntat un numar considerabil de piloti prezenti la start, majoritatea avand mult mai multe zile de circuit pe MPR decat pilotii clujeni. In aceste conditii, strategia a fost de a aduna cat mai mult pucte in clasamentul general si de a apara pozitiile detinute inainte de etapa romaneasca.

Razvan si Alex au luat startul in cursa clasei SBK 1000 de pe pozitiile 8, respectiv 9, avand un parcurs bun in timpul cursei. Desi Razvan a reusit sa avanseze pana pe pozitia 5 si chiar sa-si stabilizeze aceasta pozitie, ultimele 2 tururi, din cele 15 programate, l-au facut sa piarda teren vizibil fata de urmaritori si sa se vada nevoit sa cedeze 2 pozitii. Alex l-a urmat pe pozitia 8 la final, in urma unei curse destul de sustinute pentru a nu se vedea nevoit sa cedeze si el in fata urmaritorilor.

Cursa SSP 600 a fost una extrem de disputata in fruntea clasamentului. Victor a trecut printr-o sperietura chiar in primul tur, avand probleme mari de aderenta pe roata fata. Setarile suspensiei nu s-au potrivit cu conditiile dificile de pista, ducand la uzura prematura a pneului fata. In aceste conditii, Victor a pierdut timp fata de cei din fata lui, reusind totusi sa termine cursa pe pozitia 8.

In aceste conditii, Razvan isi pastreaza pozitia 3 in clasamentul general al clasei SBK, Alex ramane pe 5, iar Victor urca pana pe 5 la clasa SSP. Urmeaza o etapa extrem de asteptata de catre pilotii romani, prima participare pe celebrul circuit italian din Misano Adriatico, in perioada 18-20 septembrie, la doar o saptamana dupa disputarea etapei de MotoGP pe acest circuit.