Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

Revenire pe Hungaroring

Dupa o pauza de aproape de doua luni, in data de 18-20 iunie urmeaza o noua etapa RoSBK pe cel mai renumit circuit din Ungaria, Hungaroring. Istoria circuitului cel mai modern din Ungaria este una simpla, bazata pe o prietenie: la inceputul anilor ’80 presedintele FOA, Bernie Eccleston dorea sa aduca Formula1 si in tarile post-comuniste. Prieten si partener de afaceri cu Eccleston, Rohonyi Tamas a venit cu propunerea de a construi un circuit in Ungaria. Si astfel, din lista tarilor cu sanse mult mai mari pentru gazduirea acestui renumit eveniment (Iugoslavia – unde deja exista circiutul din Rijeka, Cehoslovacia – cu circuitul din Brno aproape gata, URSS sau China) a fost ales Ungaria. Dupa discutiile preliminare circuitul urma sa fie construita chiar in capitala (Nepliget sau Varosliget), insa la urma urmei s-a decis ca acesta va fi construit la 19 km de capitala Ungariei, intre Budapesta si Godollo, in Mogyorod.

Astfel, in data de 10 august 1986 s-a desfasurat primul concurs de Formula1 pe Hungaroring, pe un circuit construit intr-un timp record (8 luni). Hungaroring este unic si prin faptul ca a fost primul al carui proiect era “desenat” pe un monitor, adica era proiectat pe calculator.

Circuitul a suferit doua mari modificari: in 1989 a fost scos o sicana dupa linia dreapta, iar in 2003 a fost modificat lungimea liniei drepte. Dezvoltarea circuitului s-a continuat si intre anii 2003 si 2008, cand a fost largita strada boxelor, si s-a construit restaurantul care ofera o panorama excelenta, dar in aceasta perioada s-au efectuat si alte mici modificari.

Pentru cazare aveti posibilitati atat in pensiuni cat si in campinguri aflate in apropierea circuitului, iar pentru insotitori recomandam hergheliile, terenurile de tenis, si nu in ultimul rand Aquapark-ul din Mogyorod, aflat la doar 12 km de circuit.

Citeste mai mult…

 

Date tehnice:

Lungime – 4.381,08 m

Latime – 10-15m

Linia dreapta: 788,9m

Diferenta de nivel 36m

Panta max. urcare – 6,4%, coborare – 7%

Viraje dreapta – 8.

Viraje stanga – 6.