Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

Zoli urca pe podium , Victor puncteaza la Pannoniaring

Weekendul 15-17 iulie a consemnat etapa dubla de pe circuitul maghiar Pannoniaring. Noutatea organizarii unei etape duble, cu doua curse la fiecare clasa, a ridicat importanta evenimentului atat dpdv sportiv cat si al spectacolului oferit de catre piloti. Fiind o etapa organizata doar de romani, prezenta pilotilor straini a fost in numar mai redus decat deobicei, acest fapt permitand o batalie directa intre protagonistii campionatului intern. Vremea a inceput cu o zi de vinery racoroasa, dar si-a revenit sambata si duminica cu temperaturi de peste 30 grade, ceea ce a creat conditii foarte bune de cursa.

Team33Cluj si-a propus abordarea etapei in forta, avand in vedere posibilitatea unor rezultate bogate in puncte datorita celor doua curse de duminica. Zoli, Emi si Victor au avut ca scop pentru sesiunile de calificari de vineri si sambata realizarea unui timp care sa le permita participarea la sesiunea speciala Superpole, de sambata, in vederea unei pozitionari cat mai bune pe grila de duminica. Zoli a reusit un foarte bun loc 4 mentinut si dupa Superpole. Emi, desi a avut din nou o evolutie impresionanta si a terminat calificarile pe locul 8, s-a vazut nevoit sa abandoneze lupta la clasa SBK din cauza unei defectiuni majore a motorului, iremediabila pe circuit in timp util. Victor nu a reusit o clasare suficienta pentru Superpole, urmand a lua startul in cursele de duminica de pe pozitia 27 a grilei.

Datorita evenimentului neplacut suferit de Emi, in cursele clasei SBK 1.000 au participat doar Zoli si Victor, Emi recurgand la o solutie de compromis prin imprumutarea unui Ducati 748 de la Dragos, mecanicul echipei, cu care a luat startul la cursa grupei B de pe ultima pozitie a grilei. Cu toate acestea, a reusit sa se adapteze extrem de rapid la stilul de pilotaj total diferit al unei motociclete V2 in configuratie stock si a terminat cursa pe locul 8, ridicand suspansul cursei la cote maxime prin depasirile efectuate cu un motor net inferior comparativ cu ceilalti piloti.

Zoli a reusit un rezultat foarte bun in ambele curse, pozitia 3 asigurandu-i un total de 32 puncte prin care is consolideaza locul 3 si in clasamentul general al campionatului cu un avans confortabil fata de urmaritori.

Victor, desi a plecat din spatele grilei de start la ambele curse, a rezistat bine fizic si a incheiat pe pozitiile 11 respectiv 7 in cursele SBK, ceea ce i-a adus un total de 14 puncte cu care a urcat pana pe locul 5 in clasamentul general. Cea mai mare realizare ramane insa timpul pe tur care a scazut la 2:10 fata de best lap-ul de pana acuma – 2:12.

Asadar, o etapa cu rezultate bune pentru echipa, cu putin ghinion pentru Emi care ramane insa revelatia sezonului prin progresul puternic, cu multi prieteni in boxa fara de care atmosfera nu ar fi la fel de placuta si cu satisfactia de a realize performante in ciuda unui buget inferior concurentilor directi.

Urmatoarea etapa va avea loc pe celebrul circuit de la Brno, in Cehia, in perioada 9-11 septembrie. Pana atunci fiti aproape de Team33Cluj pe forumuului propriu.