Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

Weekend greu pt Team33Cluj la Brno

In weekendul 9-11 septembrie Team33Cluj a fost prezenta pe circuitul ceh de langa Brno, unul din cele mai spectaculoase si apreciate circuite moto din Europa. Etapa 5 din Dunlop RoSBK 2011 se anunta extrem de disputata avand in vedere clasamentul general, atat la clasa SBK 1000 cat si la SSP 600, precum si organizarea cursei de anduranta de 3 ore. Vremea a tinut cu pilotii si a oferit pe intreg parcursul etapei o temperatura adecvata motoarelor si pilotilor, fara precipitatii si cu cer senin.

Ziua de vineri a insemnat pentru Emi si Victor debutul pe circuitul de la Brno. Emi a reusit, ajutat fiind si de Zoli, o adaptare extrem de rapida la configuratia traseului, ajungand sa parcurga un tur de pista la doar 2-3 secunde fata de acesta. Victor, fiind repartizat in grupa alternanta in sesiunile de calificari, a trebuit sa descopere singur tainele circuitului, acest lucru regasindu-se si in timpii slabi obtinuti.

Sambata au avut loc ultimele sesiuni de calificare precum si cursa de anduranta. Echipa s-a inscris in formula completa, luand startul de pe locul 37 al grilei si 3 la romani. Dupa 2 ore si 56 minute cursa a fost intrerupta de un incident pe pista, ceea ce a insemnat locul 20 la general si 1 la romani, din cele 51 de echipe care au terminat cursa.

Surpriza a venit in momentul formarii grilelor pentru cursele de duminica. Avand in vedere numarul foarte mare de piloti straini cu performante foarte bune, apropiate de cele din campionatul mondial, grila cursei SBK 1000 a fost inchisa cu un timp mai bun decat cel obtinut de Emi si Victor la calificari, ceea ce i-a redirectionat spre cursa grupei B. Zoli a prins la limita un loc pe grila, luand startul de pe pozitia 7 la romani din cei 8 care s-au regasit in cursa oficiala RoSBK, aducatoare de puncte.

Avand ca target terminarea pe o pozitie in fata urmaritorului direct din clasamentul general, Razvan Filipeanu, Zoli a facut o cursa tactica cu atac in a doua jumatate si a reusit la final sa se claseze pe pozitia 4, la mica distanta in spatele lui Daniel Vargolici, dar suficient de confortabil in fata lui Filipeanu. Acest rezultat foarte bun, obtinut dupa “cea mai frumoasa cursa din cariera”, ii aduce 13 puncte prin care isi consolideaza pozitia 3 in clasamentul general.

La cursa grupei B, Emi nu a luat startul, Victor terminand pe locul 5 la romani, din cei 12 inscrisi la cursa. Chiar si in aceasta cursa secundara, timpii primilor 8-10 piloti au fost extrem de buni, la nivelul celor din cursa grupei A. Aceasta situatie nefavorabila celor doi a demonstrat necesitatea organizarii unei curse destinate doar romanilor pentru o lupta echitabila intre cei inscrisi in campionatul romanesc. In acelasi timp, nivelul extrem de ridicat al pilotilor straini a evidentiat discrepanta fata de pilotii romani si a oferit acestora un bun etalon in masurarea capacitatilor sportive.

Dupa aceasta etapa frumoasa dar si putin frustranta pentru Emi si Victor, urmeaza batalia finala pe teren grecesc, la Serres in 7-9 octombrie, unde Zoli are de aparat locul pe podiumul sezonului, Victor clasarea in top 10 SBK, iar Emi materializarea performantelor excelente printr-un rezultat oficial pe masura.

Pana atunci va asteptam pe forumul nostru(www.33team.net/forum).