Fii partener Team33Cluj in 2015.............. Zoli se retrage din RoSBK..............Afla totul despre Team33Cluj pe forumul oficial..............Fii partener Team33Cluj in 2015

17 puncte pt Team33 la Hungaroring

Aflat la mijlocul sezonului 2012, campionatul Dunlop Romanian Superbike si-a desfasurat etapa cu numarul 4 pe circuitul maghiar Hungaroring de langa Budapesta. Celebra locatia a competitiilor din motorsportul international a oferit pilotilor romani prilejul de a concura pe una din cele mai apreciate piste de motociclism viteza, fiind si cea mai accesibila etapa din campionat, in special pentru pilotii din vestul tarii. Din acest motiv, Team33Cluj o considera si etapa “de casa” precum si etapa preferata a ambilor protagonisti de la clasa SBK 1.000, Zoli si Emi. Asa cum anuntam si in preview-ul etapei, echipa s-a deplasat in Ungaria in formative aproape completa, lipsind doar Patricia din motive medicale. Ovidiu a venit inarmat cu multa dorinta de afirmare si o pregatire fizica foarte buna, urmarind un progress fata de prima etapa la care a participat in urma cu mai multe luni.

Weekendul competitional a inceput foarte bine pentru Zoli si Emi, amandoi reusind inca din primele antrenamente si calificari timpi foarte buni, chiar nesperati. In acelasi timp insa, concurenta reusea si ea timpi la fel de buni, anuntandu-se o lupta crancena in cursa de duminica. Pe grila cursei SBK, Zoli pleca de pe pozitia 8 iar Emi de pe 11, timpii primilor clasati fiind la nivelul competitiilor europene de top. Startul avea sa fie unul dezastruos pentru Zoli care este depasit de majoritatea concurentilor directi din cauza unei probleme tehnice la cutia de viteze, pierzand secunde pretioase pana sa poata relua cursa la capacitate maxima. Desi a dus o cursa de urmarire cu multe depasiri, Zoli nu a reusit sa imbunatateasca pozitia de la start, terminand cursa pe locul 8.

Surpriza avea sa vina insa din partea lui Emi, care a facut o cursa de spectacol, reusind si un best lap de 2.00 extraordinar pentru acest circuit. Plecat din cadrul unui pluton cu piloti mult mai experimentati, Emi a reusit pana la final nu doar sa-i depasesca si sa-si asigure un avans comfortabil in fata lor, dar si sa se apropie foarte mult de Zoli. La final, locul 9 ocupat a fost un real succes si denota ascensiunea promitatoare pe care o vom vedea in acest sezon.

Ovidiu a fost vizibil afectat de accidentarea din urma cu cateva zile la un track-day, astfel incat nu s-a regasit pe circuit si nu a putut cobora sub timpul limita necesar calificarii in cursa Rookies 600. Cu toate acestea, experienta acumulata pe un circuit nou si mult diferit fata de cel de la Serres unde a mai concurat pana acuma ii va fi de real folos la etapele urmatoare. Cu incredere si multa munca va fi in stare de progres constant si safe ceea ce ii va aduce cu siguranta si primele rezultate in randul debutantilor.

In boxa echipei la Hungaroring au fost prezenti numerosi sustinatori veniti pentru a incuraja si ridica moralul pilotilor. Noul team manager, in persoana lui Victor, a fost prezent pentru a se asigura ca logistica evenimentului este sub control. Desi rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor, cel putin in cazul lui Zoli, important este ca nu s-au inregistrat evenimente neplacute si toata lumea s-a bucurat de atmosfera specifica singurei echipe din Ardeal.

Urmatoarea etapa va marca intoarcerea campionatului pe circuitul Slovakiaring de langa Bratislava in perioada 7-8 iulie.